Om de Wilde Aer

de Wilde Aer är generalimportör av SOL Paragliders och S.E.A Wings Sverige

Wilde Aer drivs av mig, Christian de Wilde. Min historia är fylld med extremsporter och kampsporter, t.ex vindsurfing, kitesurfing, forsränning, karate, thaiboxning, Brasiliansk jui jiutsi, paintball för att nämna några. 2007 började jag flyga skärm och jag har varit mer eller mindre besatt av flygning sen dess. 2010 började jag även flyga en hel del miniskärmar och 2015 hittade jag också paramotor.

Under den här tiden har jag  testat en mängd olika skärmmärken och modeller. 2016 fastnade jag för SOL:s skärmar.  De har fina flygegenskaper och mycket bra kvalité till ett rimligt pris. Dessutom gillar jag företag och människor som går sin egen väg och skapar sina egna bra produkter, precis som Ary Pradi på SOL har gjort.

Nu är vi även generalimportör av S.E.A Wings, ett litet Ukrainskt företag som drivs av två piloter som starta sitt märke 2016. De har bra skärmar som har säkerhet och låg vikt som mål. Ett märke som kommer växa åren som kommer.

Om Sol Paragliders

Ary Carlos Pradi grundade SOL paraglider 1991 då första skärmen tillverkades. Han började sin flyghistoria 1979 då han började med vinge. Nio år senare kom Ary i kontakt med skärmflygning i Tyskland där han lärde sig flyga. Därefter började han ganska omgående leta underleverantörer hemma i Brasilien för att kunna tillverka skärmar på hemmaplan.

1992-1996 inledde han ett partnerskap med det europiska företaget Condor och Comet. Den första exporten av SOL produkten gick till Österike 1993. Mellan 1996-1999 hade SOL Nova som partner. Sedan hade SOL samlat ihop tillräckligt med erfarenhet och kunnande för att bli helt självförsörjande och även kunna få sin utrustning certifierad. Redan 2000 hade Sol en komplett linje med skärmar och selar som var certifierade och godkända i Europa.

Året därpå började flygframgångarna för piloter som flög SOLskärmar, den första piloten i världen som flög 400km var en SOLpilot. Efter det slog SOLskärmar och dess piloter rekordet 15 gånger. SOLskärmarna blev DHV-certifierade 2004 för den Tyska marknaden. Framgångarna fortsatte 2007 då SOL skärmarna var med om tre stycken världsrekord i Brasilien, 461,8km och i med detta sätts Brasilien på kartan som ett paradis för friflygning . Även acropiloter som flyger med SOL-skärm tar ledningen. 2008 dominerar Supersonicskärmar rankingen på acro i värden. På detta vis håller det på åren som kommer.

2011 släpper SOL kläder för flygning . SOL:s klädlinje ”SOL SPORTS” utvecklas mer och mer och under 2015 går SOL in i tillverkning och utveckling av kläder som ska var bra mot UV, hålla en torr och skydda huden.
Under fotbolls VM i Brasilien 2014 håller även Brasilien VM i friflygning.
Sol jobbar ständigt på utveckling och tar fram ny skärmar och selar som blir säkrare och bättre hela tiden.

Om S.E.A Wings

Startades av två Ukrainska piloter 2016. De tillverkar sina egna skärmar i Ukraina på beställning. De är 10 anställda som syr upp utrustning på beställning. De har en helt egen produktionsprocess ( designar, testar, utvecklar och syr allt själva). De använder tyger från Porcher och Dominico. Framtidsvisionen är att ta fram roliga och säkra vingar till bra pris.