Om de Wilde Aer

 

de Wilde Aer är generalimportör av SOL i Sverige.

Wilde Aer drivs av mig, Christian de Wilde. Jag har en historia bakom mig med extremsporter och kampsporter, t.ex vindsurfing, kitesurfing, forsränning, karate, thaiboxning, Brasiliansk jui jiutsi, paintball osv.
Jag började flyga skärm 2007 och jag har varit mer eller mindre besatt av flygning sen dess. 2010 började jag även flyga en hel del miniskärmar, 2015 blev det även paramotor. Så här har utvecklingen sett ut.

Under den här tiden har jag  testat en mängd olika skärmmärken och modeller. 2016 fastnade jag för SOL:s skärmar. Bra flygegenskaper, mycket bra kvalité samt ett bra pris. Och dessutom gillar jag företag eller personer som går sin egen väg och skapar sina egna bra produkter, precis som Ary Pradi på SOL har gjort.

 

Om Sol Paragliders

Ary Carlos Pradi grundade SOL paraglider 1991 då första skärmen tillverkades. Ary har sin flyghistoria från 1979 då han flög vinge. 1988 kom Ary i kontakt med skärmflygning i Tyskland där han lärde sig flyga skärm. I och med det började han ganska omgående leta underleverantörer hemma i Brasilien för att kunna tillverka skärmar på hemmaplan.

1992-1996 inledde han ett partnerskap med det europiska företaget Condor och Comet. Den första exporten av SOL produkten gick till Österike 1993. Mellan 1996-1999 hade SOL Nova som partner. 1999 hade SOL samlat ihop tillräckligt med erfarenhet och kunnande för att bli helt självförsörjande och även kunna få sin utrustning certifierad. Redan 2000 hade Sol en komplett linje med skärmar och selar som var certifierade och godkända i Europa.

Redan 2001 så började flygframgångarna för piloter som flög SOL skärmar, den första piloten i världen som flög 400km var en Solpilot. Efter det SOL-skärmar och dess piloter rekordet 15 gånger. SOL skärmarna blev DHV-certifierade 2004 för den Tyska marknaden. Framgångarna fortsatte 2007 då SOL skärmarna var med om tre stycken världsrekord i Brasilien, 461,8km och i med detta sätts Brasilien på kartan som ett paradis för friflygning . Även acropilot som flyger med SOL-skärm tar ledningen. 2008 dominerar Supersonicskärmar rankingen på Acro i värden. På detta vis håller det på åren som kommer.

2011 släpper SOL kläder för flygning . SOL:s klädlinje ”SOL SPORTS” utvecklas mer och mer och under 2015 går SOL in i tillverkning och utveckling av kläder som ska var bra mot UV, hålla en torr och skydda huden.
Under fotbolls VM i Brasilien 2014 håller även Brasilien VM i friflygning.
Sol jobbar ständigt på utveckling och tar fram ny skärmar och selar som blir säkrare och bättre hela tiden.